Skip to main content

Materiaal

Naast het feit dat wij onze bedrijfsvoering en -processen optimaliseren op het gebied van duurzaamheid, besteden wij ook veel aandacht aan het verduurzamen van onze materialen. Binnen ons inkoopbeleid letten wij hierop door op basis van jaarlijkse verkoop, grote hoeveelheden in één keer in te kopen. Bij voorkeur kopen wij materialen in Nederland in en anders evengoed binnen Europa. Hiermee beperken wij de transportbewegingen. Daarnaast hebben wij op deze manier zekerheid dat het materiaal onder goede arbeidsomstandigheden wordt geproduceerd.

Om onze speel- en sporttoestellen te vervaardigen maken wij gebruik van staalversterkte kunststof palen, HDPE platen, staal en RVS. Beide worden in onze eigen fabriek in Zaandam gemaakt. Beleid ten aanzien van het gebruiken van onze materialen

Staalversterkte kunststof palen:}
Onze palen worden gemaakt uit gerecycled PolyEthyleen met een stalenkoker als kern van 2 à 3 millimeter. De palen worden met een zeer hoge concentratie kleurstof (150%) ingekleurd. De kleurstoffen zijn UV gestabiliseerd, lichtecht en weerbestendig.

We leveren onze palen in het zwart en in een natuurlijk houtkleur.

Levensduur palen 30-40 jaar, 100% recyclebaar.

HDPE Platen:

HDPE Platen:
HDPE platen worden gemaakt uit een zeer hoogwaardig PolyEthyleen. Deze platen zijn duurzame, graffitibestendige met 100% gerecyclede zwarte kern. Gemaakt van hoogwaardig afval PE-steenslag die talloze tonnen schrootmateriaal bespaart dat naar de stortplaats wordt gestuurd. Het materiaal is vrijwel onbreekbaar om zware omstandigheden te weerstaan en is UV-stabiel voor gebruik, zelfs in de zonnigste landen. XD-Eco is niet alleen gemaakt van gerecycled PE, maar is ook recyclebaar. Productieafval, afsnijdingen en oude panelen uit speelruimtes kunnen steeds opnieuw worden hergebruikt

De oerdegelijke platen zijn stootvast, graffiti werend, brandvertragend en kunnen niet splinteren, rotten, scheuren, barsten afgeven of opnemen. Daarnaast zijn ze bestand tegen oplosmiddelen, chemische middelen, zouten en zuren en is het een zeer slecht hechtende ondergrond voor kauwgom, stickers, verf en viltstift.

De platen zijn minimaal 5 tot 10 jaar kleurvast volgens de midden Europese norm

Levensduur 20-30 jaar, 100% recyclebaar.

RVS:
Onze glijbanen en buizen zijn van RVS en staan bekend om hun lange levensduur, stevige constructie en hoge recyclebaarheid.

Levensduur >25 jaar, 100% recyclebaar.

Benieuwd hoe FlexiBilo duurzaamheid verder doorvoert binnen de organisatie? Of zijn er vragen over onze materialen? Neem dan contact op via info@flexibilo.nl of +31 (0)75-3030030.