Skip to main content

Scholen

FlexiBilo en Huisman Hoveniers zijn partner die samen optrekken voor de inrichting van uw groene en duurzame schoolplein. FlexiBilo met de kennis en kunde van spelen en Huisman Hoveniers met de invulling, plaatsing en onderhoud van het groen. Samen richten wij ons op het volledig ontzien van onze klanten. Met onze expertise begeleiden wij het project van ontwikkeling tot en met de plaatsing en desgewenst nog tot en met controle en onderhoud. Hiervoor gebruiken wij een duidelijk stappenplan op weg naar een groen, uitdagend duurzaam schoolplein.

Link naar FlexiBilo stappenplan scholen

Klimaatadaptatie:

Klimaatverandering zorgt voor steeds meer uitersten. De zomers worden warmer en buien steeds heftiger. Dit resulteert in verschillende vormen van overlast. Met veel bestrating in de leefomgeving, wordt veel waardevol regenwater afgevoerd naar sloten. Door minder bestrating toe te passen kan veel regenwater lokaal in de bodem worden opgenomen. Dit heeft een verkoelend effect en zorgt dat het grondwaterpeil wordt aangevuld voor droge periodes. Hiermee kunnen wij samen zorgen voor de aanvulling van drinkwater. Ook zorgt het lokaal opvangen van regenwater ervoor dat bomen en planten minder afhankelijk worden van bijvoorbeeld beregening.

(Verharde) schoolpleinen zijn plekken waar vaak veel overlast van klimaatverandering wordt ondervonden. Zo trekt een tegelverharding veel warmte aan en kan er wateroverlast ontstaan bij heftige buien. Om onszelf en de omgeving te beschermen tegen het veranderende klimaat moeten we onze leefomgeving aanpassen.

Hoe?

Welke maatregelen kunnen worden genomen om het schoolplein te beschermen tegen de extremen van het veranderende klimaat.

  • Tegels eruit, groen erin. Hiermee kan water infiltreren in de bodem, het oppervlak wordt minder heet en beplanting zorgt voor schaduw, schone lucht en geeft ruimte voor meer biodiversiteit.
  • Hemelwaterafvoer afkoppelen. Zorgt ervoor dat het riool wordt ontlast tijdens heftige buien en water kan infiltreren in de bodem.
  • Bomen planten. Zorgt voor meer schaduw op het schoolplein tijdens hete dagen en trekt meer natuur naar het schoolplein.

Bij komend voordeel bij vergroening dat er meer ruimte gecreëerd voor spelen, leren, ontwikkelen en ontdekken. Dit is goed voor de gezondheid, beweging en concentratie van kinderen. Wetenschappelijk onderzoek toont tevens aan dat leren in het groen positieve effecten op leerresultaten van de kinderen heeft.

FlexiBilo en scholen

Op een school kan een kind leren en zich in alle vrijheid ontwikkelen. Daar hoort ook de ruimte en mogelijkheid bij om veilig te spelen. Om dit als onderwijsinstelling te kunnen faciliteren moet er met verschillende factoren rekening gehouden worden, zoals de indeling van de verschillende ruimtes, vergroening op het schoolplein en de behoefte aan het geven van onderwijs op het schoolplein. Bij FlexiBilo beschikken we over de nodige ervaring en maken gebruik van een stappenplan op weg naar een veilige, groene, duurzame en  uitdagende schoolplein.

De ervaring leert dat het realiseren van een schoolplein een ingewikkeld proces is en dat ondersteuning van een leverancier met een compleet advies wenselijk is. Het is belangrijk om een aantal punten inzichtelijk te maken d.m.v. een wensen- en behoeftenlijst! Wat is de visie van de school? Welke verschillende leeftijden maken gebruik van het schoolplein? Welke functie heeft het schoolplein? Welke en hoeveel zones heeft het schoolplein nodig? Op welke manier integreer je groen op het schoolplein? Is er behoefte aan het geven van onderwijs op het schoolplein?

Als organisatie houden wij ons strikt bezig met duurzaamheid en dragen we bij aan de ontwikkeling van volgende generaties. Door speeltoestellen en valondergronden te ontwerpen die uitnodigen om er gebruik van te maken en veilig zijn om te gebruiken, dragen wij op deze manier ons steentje bij. Door onze producten in onze eigen fabriek in Zaandam te produceren, kunnen wij de kwaliteit waarborgen en worden ze op een zo duurzaam mogelijke manier geproduceerd. Dit is terug te zien in onze werkwijze van korte lijnen, een gestroomlijnd proces en zo min mogelijk verkeersbewegingen. De keuzes van materialen dragen onder andere bij aan de lange levensduur van onze speeltoestellen.

Bij FlexiBilo neem je niet alleen een speeltoestel af, maar ga je een samenwerking aan waarbij wij een totaalpakket leveren. Het project wordt van A tot Z geregeld. Bij de start van het project stellen wij onze kennis ter beschikking aangaande de indeling van de ruimte en de mogelijkheden die daarbij horen. De productie en aanleg van de speelplaats wordt zo duurzaam mogelijk gedaan en daarna kunnen wij controles en reparaties uit handen nemen. Zo heb jij er geen omkijken meer naar, maar heb je wel de garantie van een veilige speelplaats.

Onderhoud schoolplein

FlexiBilo en Huisman hoveniers bieden verschillende service- en onderhoudscontracten. FlexiBilo om de veiligheid van de speeltoestellen te waarborgen en de valdempende ondergrond te onderhouden en van een langere levensduur te voorzien.

Huisman hoveniers voor het onderhoud van de groenvoorzieningen. Snoeien, hagen knippen of onkruid verwijderen, het zijn niet altijd werkzaamheden waar u tijd voor heeft. Huisman Hoveniers kan deze werkzaamheden snel en vakkundig voor u uitvoeren. De vakbekwame hoveniers van Huisman Hoveniers verzorgen het onderhoud van uw schoolplein tot in detail. Voor een school met een groen schoolplein, waar groen een belangrijke functie heeft, is het voordeliger om een onderhoudscontract af te sluiten. Door regelmatig onderhoud te plegen wordt achterstallig onderhoud voorkomen, onverwachte grote uitgaven blijven zo achterwege en de groene functie blijft als beoogd ook in de praktijk jaarrond bruikbaar. Wij kunnen het onderhoud van de schooltuin doelmatig plannen zodat het aantal werkuren tot een minimum beperkt wordt. Gedurende het hele jaar wordt het schoolplein netjes bijgehouden.

Hierbij kan inbegrepen zijn:

– Snoeiwerk ( windsingel, hagen, vaste planten)
– Gazononderhoud (maaien, bemesting, onkruidbestrijding, verticuteren)
– Schoonhouden en mosbestrijding van bestrating
– Onkruid vrijhouden van borders, opritten en parkings.
– Bladeren opruimen (bladblazer/bladzuiger)

U weet vooraf wat het gaat kosten om het groen van het schoolplein het hele jaar er mooi te laten uitzien. Geen verrassingen en geen financiële tegenvallers! Voor alle tuinwerken kan tevens een vrijblijvende offerte opgemaakt worden.

Samenwerking scholen en FlexiBilo

Ben jij op zoek naar een organisatie om mee samen te werken bij het aanleggen van een speelplaats? Bij FlexiBilo ben je aan het goede adres. Met onze jarenlange kennis en ervaring en onze duurzame producten hebben we al vele scholen mogen helpen. Neem voor vragen over onze dienst of hoe we jou kunnen helpen, contact met ons op via info@flexibilo.nl of +31 (0)75-3030030.