Skip to main content

Vandaag presenteerde Jantje Beton alarmerende onderzoeksresultaten over het verdwijnen van beheerde speeltuinen. En dat terwijl veel gemeenten sport en beweging toch hoog op de agenda hebben staan!

Staat er bij jullie in de buurt een speeltuin op het punt van verdwijnen? En wil je dit voorkomen? Kijk dan eens naar dit handige stappenplan op de website van Jantje Beton. 👉🏼 https://lnkd.in/eubpiz5C

Is het gelukt? Dan komen wij graag in actie om jullie speeltuin weer toekomstbestendig te maken. Hierbij denken wij niet aan een compleet nieuwe speeltuin, maar hergebruiken we onderdelen en speeltoestellen en zorgen we ervoor dat de speelplek weer 20 jaar meekan.

Jantje Beton

We maken ons net als Jantje Beton hele grote zorgen over de meest populaire speelplek van en voor kinderen: georganiseerde speeltuinen. Uit ons onderzoek blijkt namelijk dat veel van deze speeltuinen een onzekere toekomst tegemoet gaat. Het is echt 5 voor 12!

Als we nu niet ingrijpen, dan verliezen we een generatie aan binnenzitten. De gevolgen van het verdwijnen van deze speeltuinen zijn niet te overzien. Daarom roepen we iedereen op om in actie te komen voor de speeltuin!

Word vrijwilliger, word donateur, word samenwerkingspartner: de speeltuin is door de belangrijke buurtfunctie van en vóór ons allemaal! Ook de overheid heeft een verantwoordelijkheid. Er moet een speeltuinwet komen om te voorkomen dat de speeltuinen worden opgeheven.

Om hier met beleidsmakers over door te spreken, presenteert Jantje Beton in samenwerking met adviesbureau BMC vrijdag 3 november een seminar over de ‘Speeltuin van de Toekomst’. BMC presenteert dan een visionaire white paper over de toekomstbestendigheid van de georganiseerde speeltuin in Nederland.

Kom in actie, in belang van en uit liefde voor kinderen!🤸🏼‍♂️🧡✊