Skip to main content

Brederode Leidschendam

In het kort

De speelplek aan de Brederode in Leidschendam is een uniek project omdat de uitdaging was om 2 speeltuinen aan elkaar te verbinden die 100 meter van elkaar vandaan liggen. De vraag is, hoe kunnen kinderen van verschillende leeftijdscategorieën met elkaar samen spelen en op welke manier kunnen ze zich bewegen tussen de 2 speeltuinen. Samen met de gemeente hebben we als uitgangspunt genomen om alle kinderen voldoende uitdaging te geven en dat het hele gezin met veel plezier kan spelen in de beide speeltuinen. Beide speeltuinen hebben dezelfde uitstraling gekregen met enorm veel ruimte voor groen, gras, hoogte verschillen en plekken waar de kinderen met veel fantasie kunnen spelen. Doormiddel van pleinplakkers, “De vloer is Lava” ,hebben we via het voetpad de speeltuinen dichter bij elkaar kunnen brengen.

Klimaatadaptatie: het klimaatverandering zorgt voor steeds meer uitersten. De zomers worden warmer en buien steeds heftiger. De voordelen van valzand en gras zijn: Het water kan infiltreren in de bodem, het oppervlak wordt minder heet en beplanting zorgt voor schaduw, schone lucht en geeft ruimte voor meer biodiversiteit. Bij komend voordeel bij vergroening is dat er meer ruimte gecreëerd wordt voor spelen, leren, ontwikkelen en ontdekken.

De gemeente heeft gekozen voor het ontwerp met de volgende speeltoestellen: Klimtoestel Boswachter 1 (zonder dak) & Boswachter 4, Schommel Sky Swing, Peuter schommel, draaitoestellen Pirouette en hang, Trampoline en de banden slinger.

Over onze nieuwste productlijn; de Boswachter” is gemeente Leidschendam enorm enthousiast. Deze productlijn biedt de oplossing tussen de drie uiteenlopende wensen van duurzaamheid, eenvoudig beheer c.q. onderhoud én de hedendaags populaire natuurlijke uitstraling. De Boswachter wordt gekenmerkt door de boomhut uitstraling’. Onder andere door freeswerk in plankmotief krijgen de toestellen een speelse uitstraling, daarnaast worden een aantal toestellen zelfs gecombineerd met echte rivierkeien. Speelwaarden: Fantasiespel, Uitkijktoren, Zandspel met ophaal emmer, klimmen en klauter via de klimwand, over de safaribrug of op het klimnet en glijden via glijbaan en glijstangen.

De buurtbewoners maar vooral de kinderen zijn enorm blij met de nieuwe groene, uitdagende, inspireerde en veilige speelplek.

  1. Boswachter 1 (link naar de website)
  2. Boswachter 4 (link naar de website)
  3. Sky Swing  (link naar de website)
  4. Peuter Schommel (link naar de website)
  5. Pirouette (link naar de website)
  6. Hang draaitoestel (link naar de website)
  7. Trampoline (link naar de website)
  8. Banden Slinger (link naar de website)