Skip to main content

Kinderboerderij ’t Erf Waalwijk

Inclusief spelen

Opening nieuwe speeltuin op de kinderboerderij ’t Erf in Waalwijk

De afgelopen weken is er keihard gewerkt aan het inclusiever spelen maken van de grote speeltuin. Zo zijn onlangs nog de ingangen naar de educatieruimte en het toilet rolstoelvriendelijker gemaakt en zijn, speciaal voor mensen met een visuele beperking, diverse ramen met opvallende folie beplakt. Nu was de grote speeltuin aan de beurt.

De houtsnippers werd vervangen voor een stroeve, schokabsorberende vloer met (voor met name visueel beperkte kinderen) opvallende markeringen rond de speeltoestellen, de bestaande toestellen kregen een opknapbeurt en er zijn enkele nieuwe toestellen bijgekomen: een paardenwip met veilige zitjes, een dubbele schommel met een zogenaamd “vogelnest” waarin ook kindjes met een beperking lekker kunnen schommelen en een veilig stoeltje voor de allerkleinsten. Verder zijn er twee uitdagende, educatieve schuifpuzzels bijgekomen waar je makkelijk bijkomt voor kinderen in een rolstoel.

De metamorfose is mede mogelijk gemaakt door Inclusief Waalwijk, Stichting Samen Speel Fonds, Jantje Beton, Stichting het gehandicapte Kind, Nationale Postcodeloterij, RABO de Langstraat, Lionsclub Waalwijk, Bouwbedrijf Verhagen, Flexibilo speeltoestellen en de vele donaties van heel veel vrienden van ’t Erf. Bestuur en vrijwilligers van de kinderboerderij zijn hen zeer erkentelijk voor hun steun.

De officiële (her)opening van de speeltuin – op Dierendag, woensdag 4 oktober, rond 11:00 uur – werd, onder het toeziend oog van een aantal donoren, verricht door wethouder Timon Klerx van gemeente Waalwijk.

Een grote groep kleuters zorgde voor een feestelijk spektakel met confetti en partypoppers. En daarna kwamen de kleine deskundigen natuurlijk meteen de nieuwe speeltuin aan een grondige test onderwerpen.

Rondom de opening waren er nog diverse andere activiteiten: Tussen 14:00-16:00 uur laten medewerkers van Inclusief Waalwijk, het platform voor mensen met een beperking, je ervaringen opdoen met invaliditeit en slechtziendheid: er staan rolstoelen klaar zodat je de toegankelijkheid zelf uit kunt testen en de voeldozen en speciale brillen in hun kraam geven je een ervaring van blinden/slechtzienden. En door Bultersmekke Assistancedogs wordt het werken van een hulphond gedemonstreerd.

Al met al een geslaagde heropening van een prachtige speeltuin ingericht op inclusief spelen.

  1. Combi Hopper 1 (link naar de website)
  2. Whopper Whip (link naar de website)
  3. Spelpaneel puzzel vlinder (link naar de website)
  4. Spelpaneel puzzel kikker (link naar de website)