Skip to main content

Leimuiden Dennenlaan

In het kort

1 van de doelstellingen van de gemeente Leimuiden is om zorg te dragen voor een klimaat adaptieve omgeving voor de toekomst.

Klimaatadaptatie: het klimaatverandering zorgt voor steeds meer uitersten. De zomers worden warmer en buien steeds heftiger. Dit resulteert in verschillende vormen van overlast. Met veel bestrating in de leefomgeving, wordt veel waardevol regenwater afgevoerd naar sloten. Door minder bestrating toe te passen kan veel regenwater lokaal in de bodem worden opgenomen. Dit heeft een verkoelend effect en zorgt dat het grondwaterpeil wordt aangevuld voor droge periodes. Hiermee kunnen wij samen zorgen voor de aanvulling van drinkwater.

Verharde speelpleinen zijn plekken waar vaak veel overlast van klimaatverandering wordt ondervonden. Zo trekt een tegelverharding veel warmte aan en kan er wateroverlast ontstaan bij heftige buien. Om onszelf en de omgeving te beschermen tegen het veranderende klimaat moeten we onze leefomgeving aanpassen.

1 van de maatregelen kan zijn rubberen tegels eruit, groen erin. Hiermee kan water infiltreren in de bodem, het oppervlak wordt minder heet en beplanting zorgt voor schaduw, schone lucht en geeft ruimte voor meer biodiversiteit. Bij komend voordeel bij vergroening dat er meer ruimte gecreëerd wordt voor spelen, leren, ontwikkelen en ontdekken. De beplanting er omheen wordt mooi gebruikt als schuil- en speelplaats waarin kinderen heerlijke kunnen spelen.

Samen met de gemeente Leimuiden hebben we een ontwerp gemaakt waar we de rubberen tegels niet meer laten terugkomen en vervangen wordt voor naaldboomschors en gras. Onze klimtoestel boswachter 5 is geschikt voor kinderen met een leeftijd vanaf 4 jaar, de kinderen kunnen uitdagend spelen met de diverse klimmen en klauter mogelijkheden, ideaal voor het trainen van hun motoriek. een supermooie Bird Hopper (vogelmand schommel) waarin meerdere kinderen met elkaar kunnen schommel. Verder hebben we wat zwerfkeien toegevoegd in gras als speelaanleiding.

  1. Boswachter 5 (link naar de website)
  2. Bird Hopper (link naar de website)
  3. Duikelrek duo (link naar de website)